Ko tvrdi da se Davor Dragičević nalazi u Ambasadi V. Britanije u Sarajevu? Posljednji put viđen kod džamije Ferhadija…

Delegacija Evropske unije u našoj zemlji, u saglasnosti sa šefovima misija država članica Evropske unije u BiH, budno prati dešavanja u Banjaluci, u vezi sa protestima grupe “Pravda za Davida”

Ujedinjeno Kraljevstvo u potpunosti odbacuje navode da se gospodin Davor Dragičević nalazi u našoj Ambasadi ili da smo mi na bilo koji način povezani sa organizacijom protesta u Banja Luci, saopšteno je za BHRT iz ambasade u Sarajevu.

Ujedinjeno Kraljevstvo je partner i prijatelj cijeloj BiH i našu posvećenost i predanost građanima BiH pokazujemo dugo niz godina, navode u saopštenju.

Policija još uvijek traga za Davorom Dragičevićem i još nekoliko članova grupe Pravda za Davida.

Uz gradonačelnikovu najavu tužbi protiv članova ove grupe zbog otkazivanja novogodišnjih koncerata, poslijepodne se pojavio cijeli niz informacija.

O tome izvještava Mirela Savić u Dnevniku 2, a prilog možete pogledati ovdje.

Delegacija EU o dešavanjima u Banjaluci

Delegacija Evropske unije u našoj zemlji, u saglasnosti sa šefovima misija država članica Evropske unije u BiH, budno prati dešavanja u Banjaluci, u vezi sa protestima grupe “Pravda za Davida”.

Kako je saopštila Delegacija, pravo na mirno okupljanje, zajedno sa slobodom izražavanja, ključno je za svako funkcionalno demokratsko društvo.

U saopštenju objavljenom sinoć, dodaju da su primili k znanju pojašnjenja MUP-a Republike Srpske nakon hapšenja, i u tom smislu naglašavaju važnost procesa u zakonskom okviru, kao i pravo na pravdu.

Nastavljaju pomno pratiti situaciju, posebno kad je riječ o istrazi i njenom sudskom epilogu, kaže se u saopštenju Delegacije Evropske unije.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Back to top button